Powiatowy Urząd Pracy w Mielcu
Pracownik pomocniczy gastronomii
Miejsce pracy: Wadowice Górne
Numer: StPr/23/0254
Pobieranie surowców i półproduktów do produkcji kulinarnych, przygotowywanie warzyw i owoców do dalszej obróbki cieplnej, obieranie, krojenie i rozdrabnianie ziemniaków, marchwi, pietruszki, itp., dokonywanie gastronomicznego rozbioru mięsa, drobiu i ryb, wykonywanie różnego rodzaju półproduktów i prostych potraw warzywnych, owocowych i mięsnych, rbnych, mącznych, ciast i deserów zgodnie z poleceniem kucharza, porcjowanie i dekorowanie wyrobów kulinarnych, przechowywanie i zabezpieczanie przed zepsuciem surowców, półproduktów i wyrobów gotowych, wykonywanie czynności pomocniczych związanych z ekspedycją potraw na salę, wspomaganie innych pracowników zakładu gastronomicznego w bieżących zadaniach, dbanie o porządek w kuchni, zmywanie naczyń, czyszczenie sprzętu kuchennego oraz układanie naczyń na półkach i w szafkach, utrzymywanie na bieżąco czystości na stanowisku pracy oraz porządkowanie pomieszczeń gastronomicznych po zakończeniu pracy, rozwijanie własnych kompetencji zawodowych oraz aktualizacja wiedzy z zakresu nowych urządzeń i maszyn stosowanych w gastronomii, przestrzeganie zasad etyki zawodowej, ergonomii, bezpieczeństwa i higieny pracy oraz stosowanie przepisów prawa dotyczących ochrony ppoż i ochrony środowiska.
Wymagania konieczne:Wykształcenie: zasadnicze zawodowe
Miejsce pracy:Wadowice Górne
Rodzaj umowy:Nie dotyczy
Wynagrodzenie brutto:1 565 PLN
Źródło oferty pracy: Powiatowy Urząd Pracy w Mielcu