DO ZADAŃ OSOBY ZATRUDNIONEJ NA TYM STANOWISKU BĘDZIE NALEŻAŁO:
- Udział i pomoc w organizacji zajęć dydaktycznych i prac badawczych prowadzonych w Katedrze i Zakładzie Bromatologii
- Przygotowanie i standaryzacja odczynników, próbek, szkła, sprzętu i stanowisk pracy na zajęcia dydaktyczne i do badań naukowych prowadzonych przez Katedrę i Zakład Bromatologii
- Wykonywanie badań z wykorzystaniem technik analizy klasycznej i instrumentalnej m.in.: chromatografii (HPLC, GC), spektrofotometrii UV-VIS, spektrometrii (FAAS)
- Zapewnienie prawidłowego funkcjonowania i obsługi sprzętu laboratoryjnego
- Tworzenie i prowadzenie dokumentacji laboratoryjnej oraz przepisów BHP
- Obsługa zamówień odczynników oraz sprzętu laboratoryjnego
- Zapewnienie prawidłowej utylizacji odpadów chemicznych
- Inne bieżące zadania związane z funkcjonowaniem laboratorium
- W miarę konieczności, na polecenie Kierownika Katedry, wykonywanie innych zadań o charakterze dydaktycznym, naukowym, usługowym oraz technicznym
OD KANDYDATÓW OCZEKUJEMY:
- Wykształcenia co najmniej średniego lub zawodowego o profilu chemicznym technologii żywności lub pokrewnym
- Znajomości technik analitycznych
- Skrupulatności, dyspozycyjności, analitycznego myślenia, umiejętności pracy w zespole
- Odpowiedzialności i dokładności przy realizacji powierzonych zadań
- Mile widziane doświadczenie w analizie żywności i pracy w laboratorium
- Gotowość do stałego podnoszenia kwalifikacji